Roetz en de Roetz Vigour: recycles

Roetz en de Roetz Vigour: recycles

Niets nieuws als wij zeggen dat Nederland het fietsland bij uitstek is. En in een echt fietsland, zijn natuurlijk ook veel fietsen. Die gebruik je intensief, tot het moment dat ze gestolen, versleten of kapot zijn. Maar wat gebeurt er daarna? Waarschijnlijk komt hij uiteindelijk terecht bij het oud ijzer.

Daartegenover staat dat we in Nederland jaarlijks maar liefst 1 miljoen nieuwe fietsen kopen. Deze worden veelal geïmporteerd uit landen ver weg en gemaakt van gloednieuw materiaal. Dat kan anders dachten ze bij Roetz. Zij selecteren de beste onderdelen van de afgedankte fietsen en deze worden in sociale werkplaatsen samen gevoegd tot vette fietsen.

Door het hergebruik van materialen, zien de fietsen er zwaar retro uit. Dat vinden wij cool! Door de toevoeging van houten spatborden en kurken handvatten is direct ook de link naar het heden duidelijk. Elke fiets is weer anders, gelijke onderdelen worden immers  niet in grote getale gevonden.

Roetz sfeer

Roetz Vigour: Dit voorjaar heeft Roetz een nieuw model in haar lijn van fietsen opgenomen, de Vigour. Een model dat eigenlijk al honderd jaar is vergeten door de fietsindustrie, maar nu dus weer wordt afgestoft. Dit model valt tussen een normale fiets en een racefiets in, en is daarmee een goede ‘cityracer’ -in fietstermen een halfrenner- met minimalistisch uiterlijk, licht frame en traditioneel stuur.

Halfrenner men schuin LR

Omdat ook de Roetz Vigour hier in Nederland worden geassembleerd uit oude onderdelen, kun je zelf je rijwiel configureren zodat hij helemaal naar jouw wens is. Prijzen hiervoor starten bij 589 euro. En hier zijn ze verkrijgbaar!

Wanneer je op een fiets van Roetz rijdt, heb je in ieder geval geen MuscleSkinsuit nodig om op te vallen!

Deel dit artikel: