CONCRETE II COMME des GARÇONS

CONCRETE II COMME des GARÇONS

Er is een nieuwe geur van Comme des Garçons op de markt: CONCRETE. En als je mijn blogpost over de release van afgelopen jaar nog kunt herinneren, dan snap je dat ik daar reikhalzend naar uitkeek. Want sinds ik in aanraking kwam met voorganger BLACKPEPPER, is dit mijn favoriete luchtje.

Toen ik voor het eerst over deze nieuwe geur hoorde, wist ik niet wat te verwachten. Vanwege de naam verwachtte ik een lucht die je ruikt op een bouwplaats, een beetje stoffig en naar gips. Maar dan op een positieve manier. En eigenlijk leek me dat ook wel lekker. Inmiddels ligt de betonnen fles een aantal weken op mijn kastje en ik kan je vertellen dat ook CONCRETE in de smaak valt, al ruikt hij niet naar stof en gips.

Comme des Garcons - Concrete

De geur:

Hoewel je bij parfums waarschijnlijk niet aan beton denkt, heeft Comme des Garçons heel bewust deze geur vernoemd naar het bouwmateriaal. Het is geïnspireerd op  de concrete jungle van New York en het vertegenwoordigt een ontdekkingstocht door afbraak, opbouw en creatie. Want door de toevoeging van industriële synthetische stoffen – zoals het metaalachtige roosoxide -, bij de geur van sandelhout ontstaan nieuwe contrasten en daardoor herken je de ingrediënten in de geur niet direct. Maar toch blijft ook CONCRETE trouw aan het kruidige signatuur van het merk.

En wederom zit het geurtje in de (a-)typische CdG-fles die niet rechtop kan staan. Maar deze keer – hoe kan het ook anders – is gekozen in een uitvoering van glas (dat je niet ziet) en beton. Om aan te geven dat dit beton toch echt wel kan breken en voorzichtigheid geboden is, is de flacon in bubbelplastic gewikkeld.

Comme des Garcons - Concrete - Stijlkoning

Mijn ervaring:

Dit luchtje zit wat meer aan de zoetere kant van het spectrum en is daarnaast ook minder ‘zwaar’. Wat eerlijk is eerlijk, BLACKPEPPER is voor veel momenten wellicht net iets te heftig. Ik heb ’s ochtends in een overvolle trein wel eens spijt gehad dat ik hem op had gedaan. Toen had ik het idee dat ik met de geur iets te veel in mensen hun personal space kwam (misschien doe ik te veel op?!) en daar heb ik met CONCRETE minder last van. Maar ook als ik deze op heb, merk ik dat het een bijzondere verschijning is. Zo kreeg ik direct complimenten van collegae en vroegen ze wat het was. En niet geheel onbelangrijk, ook deze blijft de hele dag hangen.

CONCRETE is vanaf nu verkrijgbaar bij de Bijenkorf. Een fles eau de parfum van 80 milliliter kost € 140,- en is ook verlanglijstjes-materiaal als je het mij vraagt!

concrete-comme-des-garcons

Deel dit artikel: