Gemakkelijk een paar kilo afvallen

Gemakkelijk een paar kilo afvallen

Stel, je hebt een paar kilootjes lijf teveel. Dan kun je natuurlijk gaan sporten of diëten. Maar wat als je daar geen zin in hebt of dat al allemaal doet? Dan hebben wij een tips paar die misschien zelfs wel leuk zijn!

Sta je normaal gesproken op een avondje uit met je vrienden naast de dansvloer? Ga er dan ook eens op!  Per uur dans je zo 390 calorieën weg. Al dat bier verbrand je dus meteen weer. Daarnaast is de dansvloer vaak ook de plek waar de vrouwen zich bevinden. Twee vliegen, één klap!

Als je een leuke vrouw op de dansvloer hebt gespot, neem haar dan ook direct mee naar huis!  Met een actieve vrijpartij verbrand je wederom een boel. En als je de volgende ochtend zorgt voor een lief ontbijtje, wil ze misschien wel vaker komen.

Lukte het niet om te scoren? Dan is een goede nachtrust ook geen verkeerd alternatief. Een slaaptekort stimuleert namelijk hormonen die de eetlust opwekken. Zo verkleint slapen dus je hongergevoel. Als je veel slaapt wordt je behoefte om te bewegen en te sporten juist weer groter. Doe ook eens een dutje, bijvoorbeeld in de trein of bus.

Langzaam eten, dat helpt ook! Het duurt 20 minuten voordat je maag het signaal doorgeeft vol te zitten. Eet je snel, dan neem je dus veel meer voeding tot je! Kleinere borden en water drinken tijdens het eten, willen ook nog wel eens je voedsel inname verkleinen.

Ook de zon kan je helpen, om wat gewicht kwijt te raken. Is hij er? Ga dan naar buiten, zeker als je zin hebt om te snoepen. Zonlicht zorgt ervoor dat je minder drang hebt om suiker te eten.

En als laatste, doseer je maaltijden goed. Het zwaartepunt van je maaltijden kan het beste vóór 3 uur ’s middags liggen, zo belast je je spijsverteringsstelsel het minst. Een oude wijze spreuk luidt niet voor niets: ontbijt als een keizer, lunch als een koning, maar dineer als een bedelaar. Overigens is het een fabeltje dat je niet meer zou mogen eten na 20.00 uur, want je spijsvertering werkt ook ’s nachts door. Zorg er dan wel voor dat het een lichte maaltijd is.

Met dank aan: Carolien Biergarten / Beeld: Tumblr

Deel dit artikel: