New Balance voetbalschoenen: Visaro & Furon

New Balance voetbalschoenen: Visaro & Furon

New Balance en voetbalschoenen, die combinatie kwam niet direct bij ons op. Dat is ook niet gek, want al bestaat het merk bijna 110 jaar – in 1906 startte het met orthopedisch schoenen -, pas in het begin van dit jaar werd officieel bekend dat het merk zich weer volop op voetbal gaat richten. Zeker volop, want direct werden samenwerkingen met clubs en profspelers als Samir Nasri, Vincent Kompany en Tim Cahill aangekondigd.

New Balance heeft in die meer dan een eeuw een uitgebreide kennis van techniek en biomechanica voor schoenen opgebouwd. Deze hebben ze samen met de feedback van de spelers in de nieuwste New Balance voetbalschoenen gestopt. En vanaf vandaag kun jij er ook op spelen. De eerste paren liggen exclusief in de virtuele schappen van voetbalshop.nl. Nu gaat het om een limited edition New Balance Visaro en New Balance Furon.

New Balance voetbalschoenen visaro

Visaro – draaien, keren, acties maken

De Visaro is speciaal ontwikkeld voor de speler die veel draait, keert en acties maakt. Hij maakt gebruik van Fresh Foam demping, die ook terug te vinden is in de professionele running schoenen van het merk. Het bovenwerk heeft een profielrijke structuur, voor meer grip op de bal. Ons doet dit zelfs wat denken aan een golfbal, die om dezelfde reden dit profiel heeft. Het noppenpatroon geeft aan de zijkanten grip, maar ook wendbaarheid aan de binnenkant van de voet.

New Balance voetbalschoenen visaro paar zwart

Furon – acceleratie, afmaken

De Furon is vooral voor de razendsnelle afmaker, aldus New Balance. Want hij heeft een stijvere hak waarmee je sneller kunt afzetten en versnellen. Het bovenwerk is gemaakt van licht en dun synthetisch materiaal, met als doel een zo direct mogelijke energieoverdracht van de voet op de bal. De noppen zijn vooral voorwaarts gericht, om zoveel mogelijk grip vooruit te leveren.

New Balance voetbalschoenen furon paar

Beide modellen zijn verkrijgbaar in zwart en wit. Mooie klassiek en na alle drukke voetbalsloffen die door concurrenten op de markt zijn gezet toch ook wel weer een verademing. In januari 2016 komt New Balance met een complete voetbalcollectie.

Volg Stijlkoning ook op: Instagram en Facebook.

Deel dit artikel: