Nike: Voetbalschoenen waarmee Je heerst!

Nike: Voetbalschoenen waarmee Je heerst!

We willen natuurlijk altijd en overal een Stijlkoning zijn, tijdens een potje voetbal is dat niet anders. De grote merken steken daarom niet voor niets veel tijd in het ontwerpen van de vetste voetbalschoenen. Maar je wordt niet alleen beoordeel op je schoenen. Je wil ook als stijlkoning bestempeld worden, vanwege je mooie techniek. En hoewel voetbalschoenen er steeds meer voor zorgen dat je steeds beter kunt spelen, worden deze innovaties over het algemeen alleen voor grasveld-schoenen gedaan.

Neymar_Nike_Lunargato_II_large

Nu er steeds meer op kleine pleintjes en veldjes een balletje wordt getrapt, konden speciale schoenen voor deze ondergronden natuurlijk niet uitblijven. Nike introduceert daarom nu de FC247-collectie. Dit zijn zijn functionele voetbalschoenen, specifiek bedoeld om op straat te gebruiken. De wedstrijdjes die op straat en op de pleintjes plaats vinden, hebben veel snelheid en worden gespeeld in kleine ruimtes. Instinctief balgevoel, controle en snelle beslissingen zijn van belang om hier te kunnen winnen.

Nike_Footbal_FC247_Footwear_large

Nike komt met drie nieuwe modellen in de FC247-collectie, die ieder ideaal zijn voor een andere ondergrond. Zo is de Nike Bomba Finale II (in opvallend oranje/zwart) speciaal voor kunstgrasvelden. De Nike Elastico Finale II  (groen met roze panter swoosh) maakt je de koning van de zaal, terwijl de Nike Lunar Gato II (in blauw met geel) perfect is voor op pleintjes. Met laatstgenoemden kun je namelijk uit de voeten op alle ondergronden.

Nike_Bomba_Finale_II_Outsole_large

Alle drie de schoenen hebben een nieuw type zool met een flexibele groef langs het eerste middenvoetsbeentje. Daardoor heeft je voet meer ruimte in deze schoenen. Je eerste stap wordt zo sneller en dat verbetert je behendigheid waardoor de eerste stap sneller is en de behendigheid op kleine ruimtes. Voor het totale pakket van pluspunten van deze drie paar nieuwe voetbalschoenen, verwijzen we je naar de website van Nike zelf. Wie kan er namelijk beter uitleggen waarom deze schoenen zo goed zijn, dan de makers zelf?

Nike_Lunargato_II_Detail_Outsole_large

De nieuwe Nike Lunar Gato II, Nike Bomba Finale II (beiden €87,- per paar) en Nike Elastico Finale II (€82,-) zijn vanaf 28 maart beschikbaar op Nike.com en in de Nike Stores.

Rooney_Nike_Bomba_II_large

Deel dit artikel: