Noose & Monkey - Lookbook AW15

Noose & Monkey – Lookbook AW15

Noose & Monkey, doet dat bij jou een belletje rinkelen? Waarschijnlijk nog niet en dat is jammer. Want als je van pakken en smart casual houdt, maar niet van te traditioneel, wil je net als ons je kast vol hangen met dit merk. Noose & Monkey een gekke naam? Ja, maar toch sluit hij perfect aan met wat ze op de markt brengen.

De naam verwijst naar een aap die schipbreuk leed en strandde op het strand bij Hartlepool. Zijn Franse baasjes hadden hem een uniform aangetrokken en omdat Frankrijk en Engeland in oorlog waren, werd deze aap aangezien voor een Fransman en dus een vijand. Hij werd opgehangen. Het merk wil steeds verschillende kanten van een verhaal belichten, maar ook van de man die hun kleding draagt. Dat doen ze door een twist te geven aan klassieke looks en snits. Vandaar dus de naam: de strop en de aap.

Zojuist is het lookbook voor deze winter gereleased.  Het lookbook loopt over van het fluweel, warme kleuren zoals bordeaux-rood, ruiten en vette double-breasted gilets. Oké, die jasjes met zilveren rozen gaan ons ook te ver, maar over de algehele linie worden wij er wild van. Ook omdat het is geschoten door Haris Nukem, onze lievelings-fotograaf. De combinatie van verfijnde kleding met de rauwe fotografie werkt wat ons betreft.

Denk nou niet dat  deze pakken en jassen, gezien de onbekendheid van het merk, nergens verkrijgbaar zijn: de Bijenkorf voert online een beperkt assortiment, maar ook bij good old Topman en Asos bestel je de collectie online. Genoeg geschreven; tijd om je te verlekkeren aan de foto’s! En check dus ook zeker Haris Nukem even uit.

Noose & Monkey - lookbook AW15 - 1

Noose & Monkey - lookbook AW15 - 2

Noose & Monkey - lookbook AW15 - 3

Noose & Monkey - Lookbook AW15 - 4

Noose & Monkey - lookbook AW15 - 5

Noose & Monkey - lookbook AW15 - 6

Noose & Monkey - lookbook AW15 - 7

Noose & Monkey - lookbook AW15 - 8

Noose & Monkey - lookbook AW15 - 9

Noose & Monkey - lookbook AW15 - 10

Blijf op de hoogte. Volg Stijlkoning ook op Instagram en Facebook.

Deel dit artikel: