"Starry Night": Chuck Taylor All Star II Engineered Woven Collection

“Starry Night”: Chuck Taylor All Star II Engineered Woven Collection

Afgelopen jaar was er ineens groot nieuws. Converse gaf de Chuck Taylor een update: De Chuck Taylor II. En dat was bijzonder, want hoewel bijvoorbeeld Nike continu op de markt lijkt te komen met nieuwe versies van klassiekers, zag de All Star er nog net zo uit als bijna 100 jaar geleden. Fans die dit nieuws een kleine hartverzakking bezorgden hadden geluk: de aanpassingen bleven redelijk beperkt. Deze hebben vooral betrekking op het comfort en zijn van een afstandje misschien niet eens te zien.

Screen Shot 2016-05-22 at 21.41.45

Maar Converse lijkt de smaak te pakken hebben en blijft kijken naar nieuwe mogelijkheden qua materialen en kleuren. Nieuwst telg is de Chuck Taylor All Star II Engineered Woven Collection. Een schoen met een wel heel cool concept. Want op de twee schoenen zijn de zonsopgang (rechts) en zonsondergang (links) te zien. De linkerschoen verschilt dus van de rechter.

Screen Shot 2016-05-22 at 21.41.27

Er zijn twee kleurencombinaties van deze limited edition All Star. De ene is uitgevoerd in de kleuren blauw, oranje en heeft roze accenten. De tweede is door het gebruik van verschillende grijs- en wittinten een stuk strakker en subtieler.

Screen Shot 2016-05-22 at 21.42.44

Mij doet deze uitvoering een beetje denken aan de Starry Night van Van Gogh. Ik ben geen Van Gogh fanboy, maar dit schilderij maakt wel indruk. En nu kun je er dus een soort van mee aan je voeten lopen. Maar dan de overdag-versie.

Starry_Night_Over_the_Rhone

De Chuck Taylor All Star II Engineered Woven Collection is vanaf nu te koop, onder andere online. Ze zijn een stukje goedkoper dan een Van Gogh: voor 130 euro heb je ze namelijk aan je voeten (of aan je wand, zo je wil).

Converse_Chuck_Taylor_All_Star_II_Enginereed_Woven_-_Grey_Back_Pair_large

 

 

Deel dit artikel: