De vetste sneakers van dit moment: februari-editie

De vetste sneakers van dit moment: februari-editie

Met talloze merken op de markt, wordt ook de ene na de andere sneaker gereleased. Je hebt er zowat een dagtaak aan wil je alles bijhouden. Op Stijlkoning vind je maandelijks een selectie van de paartjes die wat mij betreft meer dan de moeite waard zijn.

Nike Air Force 1 Ultra Flyknit

Ja, hoge sneakers hebben hier de voorkeur. Dat postte ik vorige maand al en komt vooral door de tik retro die deze schoenen over zich hebben. Nadat Nike in de afgelopen jaren al van bijna ieder model een flyknit-versie uitgebracht had, is het nu eindelijk tijd om hetzelfde met de good old Air Force 1 te doen. Hij heeft ook meteen iets unieks meegekregen: het is de eerste flyknit-sneaker met leren swoosh.

Nike Air Force 1 Ultra Flyknit

De Air Force 1 Ultra Flyknit is de lichtste uitvoering ooit (slechts 50% van de originele uitvoering) en ademend. Dat maakt de schoen (nog) comfortabeler en dus draagbaarder in de zomer. Ook opent dit de deur naar oneindig veel nieuwe multi-colour combinaties. Nike, kom daar maar mee door hoor! Je koopt ze voor 180,-.

Nike Air Force 1 Ultra Flyknit - half zo zwaar als originele model

New Balance 530 Nineties Heritage Pack

Nog een schoen met een tik retro die mijn hart sneller doen kloppen , is het onderstaande paartje van New Balance uit het 530 Nineties Heritage Pack. De 530 was in de jaren ’90 een van de succesvolste modellen van het merk en dat wordt nu nog eens gevierd met een re-issue van originele en nieuwe colorways. Vooral de felle kleuren zijn erg nineties en wat mij betreft is dit een van de vetste New Balance-sneakers die ik in tijden heb gezien. Naast deze blauw-oranje versie is hij ook uitgebracht in het groen-witte en grijs-rode versie. Voor 120,- zijn ze van jou.

New Balance 530 nineties heritage pack

ETQ SS16 Mid 2 Maroon

Een Amsterdams merk dat het ook internationaal lekker doet en jaarlijks met heel veel vette schoenen op de proppen komt is ETQ. Ook hun lentecollectie verdelen ze over twee introducties: nooit gelijk al je kruid verschieten. De sneakers zijn minimalistisch, maar gemaakt van mooie materialen (kalfsleer zowel van binnen als van buiten). Door weer en wind, in weekenden of op werkdagen: je doet ze nooit meer uit. Prijs: 255,-.

ETQ Amsterdam mid 2 maroon

Puma His Suede en Her Basket

Komende Valentijnsdag verwacht ik geen cadeaus – geen sad smiley, leve het vrijgezellen-leven! -, maar heb jij nou wel een vriendin, dan maak je vast goede sier met deze schoentjes voor hem en haar: een speciale valentijnsuitvoering van de klassieke Suede en Basket. Ze zijn in spiegelbeeld uitgevoerd in zwart en wit, maar hebben matchende roze formstrip. Een beetje klef is het wel, maar dat is Valentijnsdag zelf natuurlijk ook! De His Suede en de Her Basket zijn vanaf vandaag – vrijdag 12 februari – verkrijgbaar bij Sneakerbaas.

Valentijnsdag suede and basket Puma

PS: Asics heeft overigens ook een speciaal pack voor Valentijnsdag, dat vind je hier (rood) en hier (zwart). Zeker de zwarte uitvoering is wat minder ‘All You Need is Love’, als dat je smaak is.

Asics Gel Lyte III Valentine Pack 2016Volg Stijlkoning ook op Instagram en Facebook en blijf op de hoogte.

Deel dit artikel: