Diversité Rotterdam: sneakers uit 010

Diversité Rotterdam: sneakers uit 010

Vandaag de dag zijn sneakers meer dan geaccepteerd en niet meer weg te denken uit ieders garderobe. Of ik nu naar het werk ga, een date heb of op stap ga: negen van de tien keer zie je een paar sneakers aan mijn voeten. Mijn collectie is inmiddels zo groot dat de verzekering het ziet als verzameling in plaats van garderobe en ik me er eigenlijk voor zou moeten schamen.

image

Ondanks dat ik dus niets te klagen heb, ontbreekt het misschien nog aan een 100% persoonlijke schoen. Wanneer je dat wil, dien je zelf je eigen merk op te richten. En dat is precies wat Rotterdammers Wesley dos Santos en Adilson Araújo gedaan hebben: sinds 2014 hebben zij hun eigen sneakermerk Diversité Rotterdam. Hun doel is om aantrekkelijke architectonische vormen met comfortabele schoenen te verenigen.

image

Vanaf dit moment is de nieuwste sneaker van dit op en top Rotterdamse merk online te koop, genaamd: The Bridge. Je kunt vast raden op welk bouwwerk ze zijn geïnspireerd: de Erasmusbrug. De schoenen vormen een eerbetoon aan de stad waaraan deze gasten zoveel aan te danken zeggen te hebben.

image

Op dit moment is alles aan Rotterdam hip, sneakers konden dus niet uitblijven. De schoenen zijn stak en minimalistisch, maar in de hielstukken van de schoenen is heel subtiel de vorm van de brug te herkennen. Weet je dit niet of ken je ‘m niet, dan ontgaat die link je vast. De schoen kan dus ook in een stylisch kledingkast in pak ‘m beet Apeldoorn gezet worden. Of zelfs Amsterdam.

image

The Bridge is verkrijgbaar in de kleuren zwart, blauw en rood en verder zijn de schoenen met leer gevoerd. Het is dus ook een ideale schoen om in januari mee door de Koopgoot te stappen. Ze zijn in Portugal handgemaakt (jammer genoeg dan weer niet in Rotterdam!), vooralsnog alleen online te koop en het gaat om een gelimiteerde oplage. Wat ze kosten? 165 Euro.

Kortom, mooie schoentjes voor een schappelijke prijs! Ja toch, niet dan?!

image

Deel dit artikel: