New Balance Farmers' Market: The making off...

New Balance Farmers’ Market: The making off…

Vroeger hoorde je weinig over New Balance, met uitzondering van de jaarlijkse sponsoring van de Nijmeegse Vierdaagse. Absoluut niet sexy! Maar vanaf dit jaar waren de sneakers weer volop te zien in het straatbeeld. De kleurrijke schoenen zijn weer een mode-item en het merk meer dan alleen een puur sportmerk.

Al 30 jaar heeft New Balance ook een fabriek in het Engelse Flimby. Elke week rollen daar 28.000 paar schoenen van de band, bedoeld voor de Europese markt. Ter ere van dit 30-jarige jubileum heeft het merk de New Balance Farmers’ Market op de markt gebracht. De schoenen zijn verkrijgbaar in een beperkte oplage, uitgevoerd in luxe materialen en hebben mooie details. Ze zijn onder andere verkijgbaar op sneakerwinkel.nl.

Concurrerende merken hebben de productie in zijn geheel naar lagelonenlanden verplaatst, maar New Balance is trots op zijn ‘Made in UK’-productie. Daarom geeft het merk een uniek kijkje achter de schermen in een moderne sneaker-fabriek.

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/55765754" width="500" height="281" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe> <p><a href="http://vimeo.com/55765754">The Heart and Sole of Flimby</a> from <a href="http://vimeo.com/newbalanceuk">New Balance UK</a> on <a href="http://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

De rest van de New Balance collectie is onder andere verkijgbaar op Zalando.nl, de PRO stores en Front Runner.

Deel dit artikel: