Afriek - Blazers met Afrikaanse prints

Afriek – Blazers met Afrikaanse prints

Tijdens onze veel te lange afwezigheid, zijn we ontzettend veel merken tegengekomen die hier zeker een plekje verdienen. Al geruime tijd is Stijlkoning onder de indruk van de blazers van Afriek. Jasjes die je niet moet dragen op dagen waarop je je onopvallend door de urban jungle wil begeven. De Afrikaanse prints springen ontzettend in het oog en zijn mooi, maar ook het verhaal erachter is mooi.

rek

Typisch Afrikaanse stoffen met drukke prints worden door lokale kleermakers in Rwanda met de hand verwerkt tot funky colberts. Het hele proces, van het knippen van het patroon, tot het aanzetten van het laatst knoopje, wordt door één en dezelfde ambachtsman uitgevoerd. Van massaproductie is dus geen sprake. Ieder stuk is uniek en via de website kun je meer te weten komen over wie jouw item heeft gemaakt. Door de hippe designs straalt dit merk alles behalve Wereldwinkel uit. Integendeel zelfs.

Afriek colberts prints

De colberts zijn een succes en de collectie is dan ook uitgebreid met bomberjacks, overhemden, shorts en strikken. Heel fijn voor de informele vrijdagen en weekends. De matchende long shirts en shorts maken outfits waarmee je deze zomer de hit bent op elk festival. Je hoeft niet bang te zijn dat je op een Facebook-pagina geplaatst wordt, als ‘Hét festivalshirt van 2014’. De stukken worden over het algemeen gemaakt in gelimiteerde oplages van 10 stuks.

short long shirt Afriek

Afriek is verkrijgbaar bij een aantal verkooppunten, maar heeft ook een eigen webshop. Volg Afriek ook op Instagram, voor een fijne dosis kleur in je timeline.

foto set

Volg Stijlkoning ook op: Instagram en Facebook.

Deel dit artikel: