Alfredo Gonzales x Iwan Smit | Artist Collection

Alfredo Gonzales x Iwan Smit | Artist Collection

Ik sta er absoluut niet om bekend dat ik saaie sokken draag. Het enige zwarte paar dat je vind in mijn overvolle sokkenla vindt, heeft gouden glitters. Ik vind dat je schoenen best mogen opvallen, maar qua sokken hoeft er helemaal geen rem op.

Je kunt wel nagaan wat er door mij heenging toen ik het mailtje opende over de nieuwste Artist Collection van sokkenmerk Alfredo Gonzales met Rotterdamse kunstenaar Iwan Smit. Deze sokken zijn te omschrijven als snoepschap in de supermarkt meets Keith Haring. En dat is een compliment.

Alfredo Gonzales x Iwan Smit | Artist Collection 1

Want waren de vorige collecties van Alfredo Gonzales misschien nog wat voorzichtiger (bijvoorbeeld een stylistische interpretaties van een uitgebreid Zondags ontbijt), samen met Smit zijn echt alle registers opengetrokken. Het merk ziet daarom zelf ook wel in dat er lef nodig is om deze paren aan je voeten te doen; Alfredo waarschuwt dat de box absoluut niet voor watjes is. Die waarschuwing is overbodig, dat ziet iedereen.

Het is voor het eerst dat Alfredo Gonzales samenwerkt met een kunstenaar. Maar ook voor Iwan Smit is het de eerste keer dat zijn kleurrijke werk te zien is in sokvorm. Maar beiden signaturen zijn wel duidelijk terug te herkennen. Inspiratie put Smit uit Bijbelse verhalen en mythen, waarover een sausje met ervaringen uit zijn dagelijkse leven. In totaal zijn er vijf verschillende ontwerpen op de markt, met allemaal een eigen thema; van Iwan Lady tot Iwan Plant.

Alfredo Gonzales x Iwan Smit | Artist Collection 2

De volledige box met de vijf paartjes heeft een verkoopadviesprijs van 55 EUR, en in dan vind je in die doos ook een speciale pin die hoort bij de collectie. Koop je de paartjes los, dan zijn ze 12 EUR per stuk (of 16 EUR voor een paar met pin). Kopen doe je ze onder andere in de eigen webshop.

En het houdt op dit moment niet op bij vijf paar vette sokken. Ter promotie van de collectie is een hele vette fotoreeks gemaakt, die zo in een magazine of aan de muur kan. Kijk maar:

Alfredo Gonzales x Iwan Smit | Artist Collection 3

Alfredo Gonzales x Iwan Smit | Artist Collection 4

Alfredo Gonzales x Iwan Smit | Artist Collection 5

Alfredo Gonzales x Iwan Smit | Artist Collection 6

Alfredo Gonzales x Iwan Smit | Artist Collection 7

Volg ons ook op: Instagram en Facebook.

Deel dit artikel: