Check mijn favoriete Burlington sokken!

Check mijn favoriete Burlington sokken!

Aangezien we er per dag gemiddeld twee aan hebben, zijn het de kledingstukken die we in ons leven misschien wel het meeste dragen: sokken.

In de tijd van onze vaders was het als volgt: bruine sokken bij een bruine broek en bruine schoenen. Zwarte voor bij een zwart pak. En beige voor in de zomer. Doe eens gek, misschien hier of daar nog een ruitje, maar dan hield het toch echt op. Gelukkig zijn ze nu uit het verdomhoekje.

Burlington sokken

Pas kreeg ik van een vriend voor mijn verjaardag een paar paar Burlington sokken: ik was direct fan!

Je kent Burlington vast, want deze sokken herken je aan het knoopje dat aangeeft welke van het paar aan je linkervoet hoort. En verder ken je ze misschien van hun tikje oubollige imago.

Maar dat pakken ze grondig aan: tegenwoordig heeft Burlington een fashion-lijn, die iets klassiek aanvoelt maar zeker niet onder doet voor andere vrolijke sokken-merken.

De paren die ik kreeg hebben het karakteristieke ruitpatroon, maar zijn geweven met een draad met kleurverloop. De vlakken hebben verschillende kleuren, maar in de vlakken zit ook nog een soort tie due effect. Geen paar is ooit hetzelfde en zelfs tussen de linker- en de rechtersok zit daardoor verschil. Check ook even de foto’s, want beschrijven is toch wel technisch. :)

Burlington sokken

Burlington doet nu regelmatig aan samenwerkingen, bijvoorbeeld met Sneakerness. Liep je ze eerst wellicht met een grote boog voorbij, verander dat vanaf nu maar.

Burlington sokken zijn onder andere verkrijgbaar bij de Bijenkorf, maar ook talloze andere webshops. De sokken waarmee ik shine, zijn – helaas voor jou – al uitverkocht.

Burlington sokken

Deel dit artikel: