De hoeden van Brixton - AW16

De hoeden van Brixton – AW16

Het weer wordt weer guur: het waait, is koud en het regent. Heel erg minder. Maar bekijk het van de zonnige kant. Nu kunnen we weer hoeden op, zodat haar niet door de war waait (pas daarbij op voor windvlagen!) en zonder dat je er een zweethoofd aan over houdt. Brixton hoed fedora YorkEn als je het over hoeden hebt, dan denk ik altijd gelijk aan het merk Brixton. Wanneer je door de Kalverstraat loopt en een hoed vastpakt in één van de grotere ketens, dan voelt dat vaak als een vodje. Van een afstand ziet het er misschien even oké uit, maar ik ben altijd benieuwd hoe het er uit ziet na een spatje regen. Bij Brixton is dat toch anders. Ondanks dat ook deze hoofddeksels vermoedelijk ook in grotere hoeveelheden worden gemaakt, merk je direct een berg extra kwaliteit op. En daarnaast zien ze er nog eens goed uit ook, zonder dat je er meteen heel diep voor in de buidel hoeft te tasten. Kijk hieronder en hier eens naar – wat mij betreft – pareltjes van hun AW2016 collectie.

Brixton hoed vilt bridger

Brixton hoed Ericson

Wil je nog wat specialers, dan kun je ook bij Brixton terecht. Want ze hebben ook een Limited-lijn met exemplaren die tussen de 100 en 350 euro kosten. Kwalitatief nog wat beter. En nog wat exclusiever. Net had ik het over parels? Dan zijn dit toch wel robijnen. En dan vooral de zwarte Amish-hoed met veer!

Brixton hoed vilt James

Brixton hoed vilt Rancho

Eerlijk is eerlijk. Je moet even je best doen om ze in je bezit te krijgen, want winkels die Brixton voeren, hebben vaak maar een kleine collectie van de hoeden. En zelfs de Bijenkorf is naar mijn bescheiden mening te bescheiden geweest tijdens het inkopen. Voor de Limited-lijn moet je zo niet nog meer moeite doen. Maar misschien heb je binnenkort een tripje op de planning staan?

11-fa16-limited-life-m-hat-felt-james-01-web

Volg Stijlkoning ook op Instagram. Hier lees je het vorige artikel over ‘Tradition’, de verzorgingslijn van Frank Leder.

Deel dit artikel: