Heren Hoogtepunten: Amsterdam Fashion Week (deel 2)

Heren Hoogtepunten: Amsterdam Fashion Week (deel 2)

Afgelopen maandag schreven wij al over de Amsterdam Fashion Week die tot afgelopen zondag plaatsvond. In dit artikel keken wij naar de collecties van verschillende ontwerpers waar wij komende winter voor warm lopen. Toen beloofden wij al een sequel: en hier is hij! Het vervolg met de hoogtepunten uit de wintercollecties 2013-2014.

 Cold Method

Kleding die zowel zakelijk als privé draagbaar is; dat maakt Cold Method wat hun weer op dit moment maakt tot een van de belangrijkste Nederlandse merken wereldwijd gezien. De gepresenteerde collectie heeft daarnaast een vleugje houthakker.

Sjaak Hullekes

Voormalig winnaar van de Dutch Fashion Award. Ondanks de mooie kleding, kent de collectie van Sjaak Hullekes geen grote verrassingen. Wij vinden de oversized sjaals -lees dekens- wel wat voor komend jaar!

Melissa Siegrist

In haar collectie probeert Melissa Siegrist een link te leggen tussen zowel klassieke herenkleding als sportkleding. Onder andere door het gebruik van verschillende kleuren denim die in patchworks zijn verwerkt, wil ze zowel de sfeer van Amsterdam als New York tot leven doen komen. Die kleurcombinaties en de duidelijke verwijzing naar spijkergoed in de naden vinden wij wel grappig.

Allan Vos

Oud deelnemer van Project Catwalk Allan Vos had de meest sprookjesachtige collectie, met een hele mooie groene kleur die een duidelijke leidraad vormde. Die willen wij komende winter veel gaan zien!

Beeld: Team Peter Stigter

Deel dit artikel: