Kapsels winter 2012-13

Kapsels winter 2012-13

De winter komt er aan, dus ook de hoogste tijd om een blik te werpen op de kapsels die stijltechnisch helemaal oké zijn. Want ook al loop je de helft van de tijd rond met een muts, zodra deze afgaat wil je natuurlijk blijven shinen!

Kort van opzij, bovenop langer

Nu veel gezien en gedragen, het haar aan de zijkanten zeer kort geknipt, maar bovenop wat langer gelaten. Bovenop kan de lengte variëren van enkele tot wel tien centimeter. Hoe je het verder afstyled is aan jouw, strak met gel of wilder met wax. Het kan allemaal wat veel mogelijkheden en afwisseling geeft.

De pompadour

Een verschrikkelijke naam die een verwijzing is naar de maîtresse van een Franse koning in de pruikentijd. Gelukkig is het kapsel meer draagbaar dan de naam doet vermoeden. Bruno Mars wordt veelvuldig met deze kuif gespot -wanneer hij geen hoedje draagt-. Ook voor de pompadour geldt weer, kort van opzij maar bovenop langer. Het haar wordt naar achteren gekamd en bovenop ontstaat een kuif, waarmee je eind jaren ’50 geen flater geslagen zou hebben.

Bedlook

Misschien wel de makkelijkste trend is de bedlook. Geen zorgen of je haar wel goed in de kuif of scheiding zit. Hoe nonchalant het ook mag zitten, gebruik wel een stylingproduct om het kapsel in model te houden. Een complementair baardje valt ook onder deze trend. Misschien een idee voor als je je deze winter een keer verslapen hebt?

Klassieke zijscheiding

Met de komst van de serie Mad Men, kwamen ook de klassieke kapsels terug. En ze blijven ook nu weer overwinteren! Het haar wordt hierbij strak in een zijscheiding gedragen. Deze goed verzorgde kapsels komen ook goed tot hun recht in een zakelijke omgeving. 

Haar tot op de schouders

Je bent niet zo snel in het bezit van haar, zoals dat van Thijs Römer of Pepijn Lanen. Daarom is het eigenlijk ook altijd wel vertegenwoordigd in het haarbeeld op straat. Maar deze winter is het ook nog eens hip. Nog beter is het als je dit schouderlange haar kunt combineert met natuurlijke krullen! Heb je (nog) kort haar? Stel het bezoek aan de kapper uit, dan ben jij volgend jaar ook helemaal 2012!

Buzz cut

Niet  nieuw deze winter, maar wel trendy, is de buzz cut. Dat wil niets anders zeggen dan ‘coupe tondeuse’. Een macho kapsel dat makkelijk is en zeker ook niet verpest zal worden door een warme wintermuts. Enige voorwaarde is natuurlijk wel dat je schedel dit kapsel moet kunnen hebben!

Deel dit artikel: