Kelim Boots van Izi-Fes

Kelim Boots van Izi-Fes

Een kelim is een kleurrijk handgeweven tapijt met geometrische vormen. Vroeger maakte men in Marokko -zuinig als men ook daar was- van de oude tapijten en restjes leer stevige laarzen. En dat doet men daar nog steeds, al heeft dat niets te maken met de crisis! Deze laarzen passen namelijk ook perfect in het modebeeld.

Er zijn verschillende merken die schoenen en andere accessoires gemaakt van oude tapijten op de markt brengen maar een van de succesvolste daarin is het Nederlandse Izi-Fes. Hun unisex laarzen  zijn zeker ook cool voor mannen met smaak en worden in het Marokkaanse Fes handgemaakt.

Prijzen starten bij 229.95, maar aangezien vintage kelims de basis vormen voor deze handgemaakte laarzen, is ieder paar uniek. De laarzen blijven ook na veel dragen mooi en  in hun oorspronkelijke vorm. Door een voering van schapenbont, zijn de laarzen net zo warm als Ugg’s. Ideaal voor de winter dus!

De laarzen zijn verkrijgbaar in de Izi-Fes webshop, waarin je zelf de kelim en het leer uit kunt kiezen. Tevens is er een Izi-Fes concept store gevestigd in Rotterdam. Aanstaande donderdag (22 november) bestaat deze 1 jaar en dat wordt gevierd met een evenement waarbij ook jij aanwezig kunt zijn!

Verdere verkoopadressen: Alkmaar- Lemon & Lime /Amsterdam- Our little warehouse /Gronsel- B’s Couture / Halsteren- Schoenmode 4 you / Nijmegen- JK Design

 

Deel dit artikel: