Overkill: Bretonse streepjes

Overkill: Bretonse streepjes

Witte longsleeves, shirts of truien met donkerblauw nautisch streepje? Hartstikke leuk, maar houd er nu maar weer mee op! Onze streepjes-tolerantie is bereikt. Want op dit moment is een duidelijke overkill aan deze kledingstukken te zien in het straatbeeld.

bretons streepje 1

Oké, het kan leuk, zomers staan. Bijvoorbeeld als je op een boot zit. Of als je slentert langs de boten van Sail. Maar de herfst is nu in aantocht en de volgende editie van Sail is pas echt weer in 2020. En toch is er op dit moment een duidelijke overkill aan deze kledingstukken. Zo zagen we afgelopen zaterdag in een bar in Utrecht maar liefst zes jongens met een zogenaamd Bretons streephirt: wit met donkerblauwe verticale strepen. Op een totaal van 50 barbezoekers heb je het dan al over meer dan 10%.  Drie collega’s stonden vanochtend voor hun kast en kozen voor deze casual streep. En dan heb ik het nog niet eens over de fashion triplet die ik gisteren in een café voor en achter de bar aantrof.

bretons streepje 3

Er is dus een overkill aan deze shirts en al hun varianten. Blijf er bij uit de buurt. Leg die van jou ver achteraan in je kast, zodat je er de komende maanden niet meer aan zult denken. Tenzij je er zeker van wil zijn dat mensen vragen of jij en je naasten je kleding op elkaar afstemmen.

  bretons streepje 2

 

(PS: mocht je god verhoede toch op zoek zijn naar de getoonde shirtjes, klik dan hier, hier & hier)

Volg Stijlkoning ook op: Instagram en Facebook.

Deel dit artikel: