Snapbacks

Snapbacks

Nadat de afgelopen jaren achtereenvolgens petten met een rechte klep en de labels er nog op -in vakjargon ‘flat brims‘ genaamd- de hoofden van hip-hoppers en hipsters domineerden, was daar afgelopen zomer de pet die met de klep omhoog werd gedragen. Daar is nu -naast de 5-panel-  nog een trend aan toe te voegen: de revival van de snapback. Snapbacks hebben een verstelbare sluiting aan de achterkant waardoor de pet aangepast kan worden op de grootte van het hoofd. Wederom staat de hip-hop cultuur hier weer aan de oorsprong van.

Op dit moment worden vooral de exemplaren van Amerikaanse sportclubs steeds populairder. Team of sport zijn van ondergeschikt belang, het ontwerp en de kleuren zijn veel belangrijker. Zo worden fan items dus mode items. Net als in de jaren ’90 toen grote broers in fan shirts van -veelal dezelfde clubs als nu- naar de middelbare school gingen. Niet om een club aan te moedigen, maar om vooral zelf erg cool te zijn.

Stijlkoning vindt de snapbacks top, zeker als ze een beetje uitgesproken zijn! Dat is het vaakst het geval met de caps van basketball teams. Voor een snapback kun je onder andere terecht bij Britain, maar voor een echt uitgebreid assortiment kijk je op basketballwear.nl. Prijzen liggen net onder de 30 euro.

Deel dit artikel: