Stijltip: Draag een pochet!

Stijltip: Draag een pochet!

Pochetten hebben misschien een wat stoffig imago. Wat veel mannen alleen niet weten is dat je je jasje een compleet nieuwe look kunt geven in combinatie met een mooi pochet! Probeer je jezelf te onderscheiden tijdens een chique gelegenheid? Dan is een pochet je beste vriend!

Geschiedenisles

Pochetten (of pocket squares, zoals ze in het Engels worden genoemd) zijn eigenlijk veredelde zakdoeken. In de jaren ‘50 droegen mannen pochetten om ze aan een huilende dame te kunnen overhandigen om haar tranen aan af te vegen. Ben jij een echte gentleman? Laat dit dan zien en draag een pochet!

Pochet3

De (ongeschreven) regels

Er bestaat een hoop verwarring rondom pochetten. De een roept dat je een pochet niet mag combineren, terwijl de ander roept dat een pochet alleen bij een formeel pak gedragen mag worden. Het grote voordeel van een pochet is dat het eigenlijk allemaal niets uitmaakt. Doe waar je jezelf goed bij voelt. Natuurlijk zijn er wal wat zaken om rekening mee te houden.

Vertelt iemand je dat een pochet moet matchen met je das? Trek je daar dan niets van aan. In de praktijk worden pochetten altijd gedragen in contrast met stropdassen. Kies dus voor een compleet andere print en kleur. Heb je een egale das? Kies dan een pochet in een kleur die mooi bij je das staat. Bij een geprinte das, bijvoorbeeld een blauwe das met rode accenten, kies je voor een pochet met rood als de hoofdkleur.

Een tweede ongeschreven regel om rekening mee te houden is het materiaal van het pochet. Combineer geen zijden pochet met een wollen das en vice versa. Zorg altijd voor matchende materialen. Een doffe das gecombineerd met een glanzend pochet is natuurlijk geen gezicht.

Pochet4

Lekker vouwen

Er zijn een heleboel verschillende manieren om een pochet te dragen. Omdat het pochet de makkelijkste accessoire ooit is, maakt het allemaal niet zo gek veel uit. De simpelste manier van opvouwen is de ‘puffy’ manier. Spreid het pochet uit en til het op in het midden van het doek. Nu kun  je het pochet (met beleid) in je borstzak stoppen. Begin met de  bodem van het pochet (de 4 punten). Schud het pochet een beetje op terwijl het in je borstzak zit om het een mooie volle look te geven.

Meer opvouw tips vind je hier!
Dit gastartikel is geschreven door Robin Hendriks van Schulte Herenmode.

pochet1

Volg ons ook op: Instagram en Facebook.

Deel dit artikel: