Trend: colltrui

Trend: colltrui

De colltrui is weer helemaal terug! In de winter van 2012 gaat het dan niet over de vorm die in de jaren ’90 zwaar populair werd door de stylist van Marco Borsato, maar dan in de strakkere en dunnere jaren ’70 uitvoering. Juist, het Steve Jobs-model. De herfst/winter 2012 collecties van designers als Prada en Hermes waren al met deze klassieker en nu zijn ze ook weer volop in de winkel terug te vinden. Mannen kunnen de coltrui zowel smart als casual dragen.

Zara – Jack&Jones – Flippa K

Smart: Allereerst onder een colbert, ter vervanging van het geijkte overhemd en stropdas. In combinatie met een goede pantalon en nette jas is dit weer eens een andere zakelijke outfit.

Fashionising.com

Laagjes: De coltrui wordt gelaagd onder andere gebreide kledingstukken gedragen, zoals onder vesten of truien. Maar ook onder een overhemd was de coltrui op de catwalks te zien. Toegegeven dit laatste is toch de vreemdste eend op de catwalk. Afwachten dus of dit ook daadwerkelijk in het straatbeeld op zal duiken. Voordeel is dat het een sjaal overbodig maakt.

Deel dit artikel: