Trend: het Bomberjack

Trend: het Bomberjack

Zoals altijd het geval is met mode, alles komt terug. Dus ook het bomberjack.  De ‘hardcore’ en ‘Rotterdam Terror Corps’ borduursels zijn hierbij wel achterwege gelaten. Nadat deze winter de piloten variant van het bomberjack veelvuldig te zien en te koop was, is nu  een variant op de jaren ’90 gabber-versie weer helemaal hip. Deze wordt ook wel de blouson genoemd en eigenlijk is het ook een logische stap na de populariteit van het baseball jack. Nog niet alle collecties zijn bekend, maar vele winkels en merken hebben de bomberjack opgenomen in hun assortiment. Zo kun je kiezen voor behouden of meer uitgesproken. Stijlkoning.nl licht hier een aantal coole en betaalbare exemplaren uit!

Bomberjacks van River Island

Suede bomberjack van Zara.

 

Bovenstaande -en meer- bomberjacks zijn verkrijgbaar in de webshop van Topman (68-70 euro).

Voor eenvoudige, maar ook meer uitgesproken exemplaren kun je terecht bij Asos.com. De  hieronder getoonde exemplaren voldoen geheel aan de andere voorjaarstrends (camo, panter en printjes). Ze kosten tussen de 62 en 76 euro.

Wanneer je het hebt over uitgesproken, bestaat er natuurlijk altijd een baas boven baas. Zo heeft de ontwerper Miko Spinelli een serie bomberjacks ontworpen voor het Britse luxe warenhuis Selfridges. De prijzen van deze jacks liggen natuurlijk hoger (325-450 pond), maar dan heb je ook wel wat! Hier koop je ze online.

 

Deel dit artikel: