Trend: loafers

Trend: loafers

Loafers hebben (onterecht) een beetje een ‘bekakt’ imago. Het zijn namelijk tijdloze, comfortabele schoenen, die je gemakkelijk kunt dragen. Als je ervoor zorgt dat je je loafers stijlvol draagt, zal iedereen je zien als een waar stijlicoon!

Loafers vroeger

Veel mensen zien loafers als schoenen voor ‘kakkers’. Dit imago komt voor loafers enigszins als een verrassing. Het was namelijk een ‘Noor’, die een praktische en comfortabele schoen wilde hebben, die de loafer heeft uitgevonden. Inmiddels wordt de loafer vooral geassocieerd met een ‘preppy’ cultuur.

Maar wat is nu eigenlijk een loafer? Loafers voldoen aan de volgende kenmerken:

  • Schoen zonder veter
  • Laag hakje
  • Lage enkelaansluiting
  • Los inliggende zool

Materiaal en kleur

Loafers komen in twee materiaalsoorten, namelijk suède en leer. Winterloafers kom je in beide uitvoeringen tegen. Suede loafers worden per definitie alleen ’s winters gedragen. Suede houdt namelijk meer warmte vast dan leer. Veel voorkomende kleuren zijn zwart, cognac-kleurig, donkerbruin of donkerblauw. Dit zijn zakelijk gezien prima kleuren om je in te vertonen. Wil je de loafer dragen naar een chiquere aangelegenheid? Kies dan voor een suède bordeaux rode loafer.

Zomer loafers zijn altijd gemaakt van (dun gevoerd) leer. Een opkomende trend zijn gevlochten leren loafers. Deze schoenen zijn maken de loafer nog luchtiger. Ook in dit seizoen zijn de meeste gebruikte kleuren zwart, cognac, donkerbruin of donkerblauw. Andere modieuze voorkomende kleuren zijn groen en beige. De laatstgenoemde kleuren zorgen voor een frisse zomerse ‘look’.

Soorten loafers

De loafer is niet de meest bekende schoen uit de schoenenfamilie. Er zijn een aantal verschillende modellen:

Tassel Loafers

‘Tassels’ zijn eigenlijk kwasjtes. Deze kwastjes geven je schoen een speels element. Hierdoor creëer je een casual uitstraling.

trend-loafers

Penny Loafers

‘Penny loafers’ zijn de meest eenvoudige loafers die er zijn. Ze zijn op de neus plat, waardoor je ze nog gemakkelijker kunt aantrekken. Penny loafers ogen als bescheiden loafers. De term Penny loafer is ontstaan in de jaren ‘50, toen iedere ‘preppy’ student met deze schoenen rondliep.

trend-loafers-2

Gucci Loafer

Als je van ‘bling’ houdt is de Gucci loafer wat voor jou! De Gucci loafer heeft een metalen gesp op de wreef van de voet. De Gucci loafer is al sinds 1968 een fenomeen in Europa en de Verenigde Staten.

trend-loafers-3

We kunnen veilig stellen dat de loafer een veelzijdige schoen is. Alhoewel de loafer een zeer nette, informele uitstraling heeft, is hij met bijna elke outfit te combineren. Naast de stijlvolle is een andere fijne bijkomstigheid het grote draaggemak. Je schiet een loafer met de grootste gemak snel even om je voeten om bijvoorbeeld even boodschappen bij de supermarkt te halen. Je zal gegarandeerd de meeste stijlvol geklede personen in de supermarkt zijn.

Dit gastartikel is geschreven door Robin Hendriks van Schulte Herenmode. Eerder schreef Robin al voor Stijlkoning over het pochet.  

trend-loafers-4

Volg Stijlkoning ook op Instagram. Lees hier het vorige artikel over de ‘Optical Collection’ van Komono.

Deel dit artikel: