Trend: Ski- en Snowboardkleding

Trend: Ski- en Snowboardkleding

Als man met smaak wil je natuurlijk ook tijdens de wintersport goed voor de dag komen. Stijlkoning.nl daalt af in de trends van deze winter zodat jij straks in stijl van de piste kunt glijden. Kernwoorden voor de collecties van 2012-2013 zijn stijlvol, hoge kwaliteit en bescheidener dan de mode in de afgelopen jaren. Toch hoef je absoluut niet bang te zijn voor saaiheid! Want de mogelijkheden zijn eindeloos als je het hebt over kleur; je kunt kiezen voor uitgesproken of juist beschieden. Beide zijn in dit jaar!

Kleur: Heldere kleuren, tot aan neon aan toe, het kan nog steeds. Paars, limoen groen, blauw, oranje en rood zijn de kleuren van dit jaar. Deze kleuren mogen zeker ook gemixt worden in een outfit. Bij de profs -die voorlopen op de mode-  is daarentegen weer steeds vaker een hele outfit in een enkele goede kleur te zien.

Alle bovenstaande broeken zijn afkomstig van nieuwkomer Dakine

Kleurvlakken: Colour blocking was al langer een trend, dit jaar worden daar geometrische en asymmetrische kleurvlakken aan toe gevoegd. Over het algemeen beperkt zich tot de jacks, maar er zijn soms ook matchende broeken verkrijgbaar.

Jacks met geometrische kleurvlakken: O’Neill – The North Face – Protest

Workwear: Een andere grote trend is geïnspireerd op de ruigere werkkleding, die ook in het normale modebeeld al terug te vinden is door de huidige populariteit van onder andere Carhartt. Natuurlijke kleuren zorgen voor een stoere uitstraling.

Workwear jacks: The North Face – Protest

Draagbaarheid: De aanschaf van een goede outfit is even een investering. Het kan verstandig zijn een jack te kiezen dat niet alleen te gebruiken is op wintersport, maar ook in het onvoorspelbare Nederlandse weer goed van pas komt. Sowieso zijn de workwear-geïnspireerde jacks natuurlijk al erg draagbaar. Wanneer je verder goed je ogen open houdt zijn er ook kleurigere exemplaren te vinden die niet direct ‘wintersport’ uitschreeuwen.Voorbeeld is het onderstaande donsjack en de rechter jas van O’Neill met wisselbare mouwen: favoriet van Stijlkoning.nl.

Casual Jacks: The North Face – O’Neill

Ter afsluiting en als tip: wanneer je een broek koopt, let even op of deze geschikt is om te snowboarden. Hiervoor heb je namelijk veel bewegingsvrijheid nodig. Een echte snowboardbroek  is daarom ook wijder dan een skibroek. Je outfit dient sowieso wind- en waterdicht te zijn, en tegelijk ademend. Je mag er vanuit gaan, dat een goed jack en broek hier anno 2012/2013 ook aan voldoen. Getoonde kleding is online verkrijgbaar in de webshops van de merken.

Deel dit artikel: