Vader van de bomber: Alpha Industries

Vader van de bomber: Alpha Industries

Wanneer je Stijlkoning regelmatig leest, heb je al heel wat bombers voorbij zien komen. Want wij zijn er gek op. Daarom is het tijd om eens aandacht te besteden aan de ‘vader’ van dit model: Alpha Industries, dat deze oktober ook nog eens precies 50 jaar bestaat.

Dit merk was oorspronkelijk vooral druk met de productie van kleding voor het Amerikaanse leger. Maar aangezien het aantal oorlogen en soldaten gelukkig is geslonken, ligt de focus inmiddels bij de ‘normale’ consument. De jassen en kleding die ze tegenwoordig op de markt brengen zijn nog steeds gelinkt aan de modellen die voor militairen werden ontwikkeld.

In de jaren ’60, ten tijde van de Vietnam oorlog, vierde Alpha Industries hoogtij. Hun MA-1 Bomber flight jacket was een instant succes bij de luchtmacht. De oorlog ging voorbij en de militairen kwamen thuis. Na jaren in de kleding van Alpha Industries gelopen te hebben aan het front, bleven de veteranen trouw aan het merk. Zo werd het ook door normale burgers opgepikt en ontstond een heuse trend en waaide de bomber zelfs over naar Nederland. Na even op zijn retour te zijn geweest, is hij nu weer helemaal terug.

Alpha Industries heeft in de loop der jaren nieuwe modellen jassen ontwikkeld, waarin de bomber en het militaire verleden van het merk nog steeds te herkennen zijn. Mocht je op zoek zijn naar een warme winterjas en deze stijl je passen, weet je nu dus waar te zoeken!

Alpha Industries Standard Fit

Alpha Industries Injecttor III

Alpha Industries Winterjas Black

Alpha Industries Winterjas Blue

Alpha Industries Winterjas Blod Blue

Waar de getoonde jacks van Alpha Industries online verkrijgbaar zijn, check je via Winterjassen.com. Dit is een ontzettende handige site die winterjassen van vele verschillende webshops en merken op één plek verzamelt. Ze geven een compleet overzicht van de winterjassen die te krijgen zijn. Zo hoef jij niet urenlang te zoeken naar je ultieme nieuwe jas.  Om het je nog makkelijker te maken, kun je selecteren op merk en budget. Of je nu dus op zoek bent naar een winterjas van Alpha Industries, of nog totaal geen idee hebt: Winterjassen.com helpt je op weg!

Logo Winterjassen

Blijf of de hoogte. Volg Stijlkoning: Instagram en Facebook.

Deel dit artikel: