Verzorging van leren en suède schoenen

Verzorging van leren en suède schoenen

Wanneer je een behoorlijk aantal euro’s besteed aan mooie schoenen, wil je er natuurlijk ook zo lang mogelijk gebruik van maken! Daarbij komt veel meer kijken dan de schoenen voor een eerste keer dragen in te sprayen om ze waterafstotend te krijgen. In dit artikel leggen wij aan je uit hoe je ervoor kunt zorgen dat je schoenen zo lang mogelijk als nieuw blijven.

leren schoen

Gebruik: Draag je schoenen niet elke dag, maar geef het leer ook rust. Zo blijven de schoenen in model. Na elke dag dat je een paar hebt gedragen, dien je ze eigenlijk een dag in de kast te laten staan. Zorg dus dat je verschillende paren schoenen hebt, om ze zo lang mogelijk mee te laten gaan.

Zijn je schoenen doorweekt door de regen? Wat je dan absoluut niet moet doen is je paar bij de verwarming zetten. Doe een schoenspanner in de natte schoen, leg hem op de zijkant en wacht rustig tot ze weer droog en in perfecte staat zijn.

schoenspannersSchoenspanners: Wanneer een schoen wordt gemaakt in de fabriek, dan wordt het leer over een leest heen getrokken en op spanning gebracht zodat de pasvorm ontstaat. Door een schoenspanner te gebruiken, zorg je ervoor dat het leer op spanning blijft en daarom ook zijn pasvorm behoudt.

Gebruik bij voorkeur een cederhouten schoenspanner, dat geeft namelijk een aangename geur af en onttrekt vocht uit je leren schoen. Bijkomend voordeel, een cederhouten schoenspanner haalt ook luchtjes uit je schoenen. Stop na gebruik altijd direct een schoenspanner in uw schoen; want dan is het leer nog warm en vormbaar. De schoenspanner haal je pas vlak voor dat je hem aantrekt, weer uit de schoen.

Verder dien je je schoenen ook minimaal een maal per maand te verzorgen en te poetsen. Regelmatig onderhoud zorgt voor mooiere schoenen en een langere levensduur! Op schoenspannershop.nl vind je meer informatie over hoe je te werk dient te gaan wanneer je je leren of suede schoenen poetst. Je vind in deze webshop alle producten die je nodig hebt voor de verzorging van je schoenen, waaronder schoenspanners.

schoenspanners 2

Deel dit artikel: