Joost Zijn Onemanband Showorkest

Joost Zijn Onemanband Showorkest

Lang haar, snor en retro bril. Drie kenmerken van een echte Stijlkoning. Toch heeft de vermelding van Joost hier niets te maken met zijn bijzondere stijl, maar met de bijzondere muziek die hij op Youtube post. Joost begint zijn video’s altijd met:

“Ik ben Joost Zijn Onemanband Showorkest en wil graag beroemd worden op Youtube met het volgende liedje…”

Stijlkoning.nl helpt hem graag door hem te pluggen! Want lange tijd bleef het stil, maar eindelijk is er weer een nieuw nummer op zijn YouTube-kanaal verschenen, getiteld: ‘Frituren bij de Buren’.

Joost zijn nummers gaan over de dingen die hij dagelijks meemaakt en geven je zo een goed beeld van zijn leefwereld. En hoewel je in eerste instanties moet lachen om de repeterende melodieën, de soms wat nalatende zangkwaliteiten en het wat amateuristische camerawerk; bij een tweede keer luisteren en het goed letten op zijn teksten blijken deze toch poëtisch en zelfs cabaratesk te zijn.

In een van zijn meest bekeken filmpjes, zingt Joost recht uit zijn hart over zijn overleden hond, die is aangereden door de buurman. Een parel op Youtube met een geniaal rijmende tekst!

Als je de tijd hebt, vergeet dan ook niet de andere nummers van Joost Zijn Onemanband Showorkest  te bekijken! Zoals, ‘Mijn moeder is Uw grootste fan‘, ‘oorwarmers‘ of ‘Ziek, zieker, ziekst‘ (let op, in dit lied heeft Joost diarree).

Wil je op de hoogte blijven over Joost Zijn Onemanband Showorkest? Volg hem dan op Twitter! Welk nummer is jouw favoriet?

 

Deel dit artikel: