Nieuw: Don Papa rum

Nieuw: Don Papa rum

Niemand kon en kan er nog steeds omheen, gin. Maar wij zijn er eigenlijk wel een beetje klaar mee. De GT-barren popten als paddenstoelen uit de grond en borrelboeken werden volgeschreven. Begrijp ons goed, een gin-tonic slaan we nog steeds niet af, maar de hype is toch wel weer over over zijn hoogtepunt. En dat betekent dat we op zoek kunnen naar nieuwe It-Drankjes. Dat zou zomaar eens rum kunnen zijn! Want rum is weer bezig met een opmars en die is zeker niet alleen te danken aan de grote merken met vleermuizen en piraten.

Don Papa Rum fles en canister

Een merk dat de markt hier in Nederland wel eens flink zou kunnen opschudden, is Don Papa Rum. Deze Filipijnse rum is sinds kort verkrijgbaar en zonder hem geproefd te hebben waren we al enthousiast. Want wat heeft deze rum een mooi etiket en huisstijl!

Don Papa Label etiket

Don Papa Rum komt dus uit de Filipijnen en is genoemd naar vrijheidsstrijder Dionisio Magbuelas. Hij was een van de leiders van de onafhankelijkheidsstrijd en werd door de bevolking ook wel Don Papa genoemd. Hij zag als kind hoe het land van zijn ouders werd afgepakt door Spaanse suikerbaronnen en dat is altijd zijn drijfveer voor onafhankelijkheid gebleven. Don Papa Rum werd in 2012 succesvol in de Filipijnen gelanceerd en nu is het tijd om Nederland te veroveren.

Matthias Cadeac D’Arbaud

Naast het etiket is natuurlijk de smaak het allerbelangrijkste. En dat zit hier wel goed. Hij wordt gemaakt van het beste suikerriet, rijpt 7 jaar in eikenhouten vaten en heeft verschillende internationale prijzen gewonnen voor zijn smaak. Net als bij gin, is het ook met rum heel makkelijk cocktails maken. Super dus voor deze zomer! Verkoopinformatie vind je op deze website.

header 2

Deel dit artikel: