Shop-parel in Amsterdam: Mini Shopping Center of Cool

Shop-parel in Amsterdam: Mini Shopping Center of Cool

Met de Kalverstraat en internationale ketens om de hoek is het Mini Shopping Center of Cool niet de grootste winkel, maar misschien wel de winkel met de meeste vette merken per vierkante meter in centrum Amsterdam.

Mini Shopping Center of Cool

Na een aantal jaren van afwezigheid (eerder zat het Mini Shopping Center of Cool al op de Amstel), kun je nu op de Gravenstraat terecht voor een dosis betaalbaar design. Naast sieraden, sjaals, art prints en interieur-accessoires, heeft dit creatieve warenhuis een coole collectie unieke sweaters en t-shirts.

Mini Shopping Center of Cool

Uniek inderdaad, je vindt hier geen dertien in een dozijn merken zoals om de hoek wel het geval is. De kledingstukken zijn bedrukt met authentieke, grafische ontwerpen van nationale en internationale ontwerpers en designers.

Mini shopping center of cool

Vorige week pikte ik er deze instant-lievelingstrui met een Popple op: wie kent ze nog van vroeger? De sweater is van het merk F.A.U.X, uit Parijs. Maar ook Nederlandse merken zijn te vinden in de winkel, waaronder de Trut-trui. Hij doet wat denken aan de overbekende Boef-trui (waar ondertussen zelfs je vader in loopt), maar heeft wel een goed verhaal. Het is namelijk een statement tegen de vertrutting van de maatschappij.

Trut-trui - Mini Shopping Center of Cool

Mocht je er over de drempel stappen, dan weet je zeker dat je iets gaat vinden dat van je gading is. Houd de Facebook-pagina in de gaten voor updates over toevoegingen aan het assortiment. Het adres van het M.S.C.O.C. is: Gravenstraat 4 in Amsterdam. Zie je, dat zit dus gewoon op de shop-route van Centraal Station naar Kalverstraat is!

Mini Shoppin Center of Cool

Oh ja! Regelmatig is er in de winkel een kleine kunstexpositie te bezoeken. Op dit moment vind je in het Mini Shopping Center if Cool een expositie naar aanleiding van het boek Dry Goods & Groceries. De foto’s, onder andere van Tim Knol, zijn nu te zien en te koop. Deze expositie kun je nog tot 25 maart bezoeken.

Dry Goods & Groceries by Tim Knol - Mini Shopping Center of Cool

Deel dit artikel: