Trend: de jumpsuit

Trend: de jumpsuit

Vroeger toen we klein waren en bij opa en oma naar de boerderij gingen, waren we al fashionable in een overall. En hoewel we hadden verwacht dit item nooit meer te dragen, zagen we tot onze verbazing afgelopen jaar weer volop overalls, oftewel jumpsuits voor de ss15 collecties op de catwalk. En nee, we willen hier absoluut niet refereren aan de onesies van onder andere OnePiece. Want die kunnen echt alleen thuis.

jumpsuit louis vuitton ss2015

jumpsuits uit de ss2015 collectie van Louis Vuitton

Maar een goede en betaalbare uitvoering hebben wij in Nederland nog nauwelijks kunnen vinden. WE deed een dappere poging in denim, maar hun versie leek naar onze mening teveel op een spijkerbroek met spijkerhemd, in plaats van een echte jumpsuit. Niet heel erg dus dat hij binnen de kortste keren van de aardbodem verdwenen leek… Scroll heel snel verder naar beneden!

WE BlueRidge jumpsuit man

Hoewel hij nog verre van overall (pun intended) verkrijgbaar is, zien wij toch een trend. Op festivals zie je de early adopters in een zomerse, korte jumpsuit dansen. Het zou ons niets verbazen als volgende zomer ten minste één van je vrienden er een in zijn kast heeft.

MrTurk jumpsuit man

Wij hebben alvast een webshop gevonden waar je een betaalbare versie aan kunt schaffen, zonder er direct uit te zien als een vrachtwagenchauffeur; het Amerikaanse merk Mr. Turk, vooral ‘bekend’ vanwege zijn in het oog springende pakken, overhemden en zwembroeken, heeft zich er aan gewaagd om ook mooie jumpsuits op de markt te brengen. Let op: je moet er hier heel snel bij zijn. Zodra een nieuw model wordt gedropt, slaat het internet op hol en zijn de reguliere maten vaak in enkele dagen uitverkocht. Houd de website en social media van Mr. Turk dus in de gaten, mocht je interesse hebben! Maar sowieso verwachten wij de jumpsuit volgend jaar dus vaak tegen te komen in de Kalverstraat.

MrTurk jumpsuit instagram

MrTurk jumpsuit instagram men

Volg ons ook op: Instagram en Facebook.

Deel dit artikel: