Comme des Garçons: BLACKPEPPER

Comme des Garçons: BLACKPEPPER

Recentelijk kreeg ik de mogelijkheid om het nieuwe luchtje van Comme des Garçons te testen: BLACKPEPPER. Hoewel ik weet dat het merk hele lekkere parfums maakt, had ik niet kunnen vermoeden dat ik zo weggeblazen zou worden.

De geur:

Door de naam BLACKPEPPER verwacht je een peperige geur en die krijg je ook zeker. Het merk omschrijft de geur zelf als ‘een elektrische botsing van moleculen: een crash van kruidige peperzaden in een oneindige duisternis’. Naast peper (uit Madagascar) behoren cederhout, akigalahout en karamelhars van de tonkaboon tot de ingrediënten. Het geurtje zit in de typische CdG-fles die je niet rechtop kunt zetten, deze keer in een diep-paarse kleur.

Comme des Garcons BLACKPEPPER

Ervaring:

Hoewel de geur als unisex te boek staat, vind ik het zelf toch wel een krachtige, hele mannelijke geur, ideaal voor de wintermaanden. Ook iets rokerigs is in BLACKPEPPER terug te vinden, wat de geur een mystiek randje geeft. Sinds ik mijn fles heb ontvangen is dit mijn favoriete geurtje. En niet alleen die van mijzelf, ook anderen is dit aparte luchtje opgevallen. Omdat hij zo intens is, draag ik hem vooral etentjes en avondjes uit.Het feit dat dit absoluut geen standaard herengeur is, heeft er al voor gezorgd dat ik talloze keren heb moeten vertellen welk luchtje ik draag en foto’s van de fles heb moeten door-appen.

CdG Blackpepper eau de parfum

Mocht je nu zelf nieuwsgierig zijn dan hoef je nog maar een weekje geduld te hebben. Comme des Garcons’ BLACKPEPPER ligt vanaf 3 oktober in de winkel (sowieso een mooie dag want ik verjaar dan). In Nederland is hij dan (vooralsnog) alleen bij de Bijenkorf verkrijgbaar. De prijs voor een flacon eau de parfum van 100ml is 105 EUR, de 50 ml fles kost 80 EUR. Let op, het is dus eau de parfum, dat sterker geurt dan eau de toilette en waar je minder van hoeft op te sprayen.

comme-des-garcons-blackpepper

Volg Stijlkoning ook op Instagram.

Deel dit artikel: