Haaruitval door verhoornde hoofdhuid

Haaruitval door verhoornde hoofdhuid

Heb jij er ooit aan gedacht dat je dunner wordende haardos wellicht niet alleen een kwestie van pech of slechte genen is? Je kaler wordende hoofd blijkt ook het gevolg van een verhoornde hoofdhuid te kunnen zijn…

Ik heb al zeker 10 jaar langer of lang haar. En hoewel mij als kind altijd werd verteld dat ik voor mijn achttiende kaal zou zijn (het is veel, maar heel dun), zit het er nog steeds. Dat wil ik ook zou houden, want ik denk een Samson te zijn en ben er dus zuinig op: mocht het er af moeten, verlies ik alles denk ik.

Maar de kwaliteit gaat nu toch wat achteruit en regelmatig heb ik een kussen vol haar. Omdat mijn haar nogal droog en dood was en snel af brak, ging ik naar salon La Maison – flagshipstore van het merk La Biosthetique – op de Rozengracht voor een keratine-behandeling. Deze moest mijn lange haar weer kracht geven en laten glanzen.

La Maison Amsterdam

Maar in de salon kwamen ze erachter dat mijn haar niet af brak, maar juist uitviel. Het probleem lijkt bij de wortels te zitten. In plaats van lekker door te groeien, vallen veel van mijn haren als ze een centimeter of 10 zijn uit en maken dan weer plaats voor een nieuw haartje. Dat wederom niet heel erg lang groeit. Jonge aanwas heb ik genoeg op mijn hoofd. Maar aangezien je normaal gesproken zeven jaar met een haar kunt doen, raak ik zo wel heel snel door mijn reserve.

Ook is mijn hoofdhuid veel warmer dan zou moeten: ook niet echt bevordelijk voor je haar. De conclusie was dan ook dat ik een gestresste, verhoornde hoofdhuid heb. Door dat laatste krijgen mijn haren niet de ruimte die ze nodig hebben, wat gevolgen heeft voor kwaliteit en hoeveelheid. Het goede nieuws: er is iets aan te doen.

Vijf weken op rij zit ik nu in de salon voor een behandeling van ongeveer een uur: een detox van mijn hoofdhuid. Daarnaast zet ik de behandeling thuis voort met producten van La Biosthetique. Met ampullen, shampoo, lotion en conditioner is mijn wasritueel er niet eenvoudiger op geworden.

Haaruitval door verhoornde hoofdhuid - La Biosthetique producten

Elk haargeval is natuurlijk ander, maar mocht je met je handen in het dunner wordende haar zitten, is het wellicht goed om een afspraak te maken zodat gekeken kan worden naar de oorzaak en een specifiek hulptraject voor jou. Misschien is je hoofdhuid ook well gestresst. De hele behandeling is niet goedkoop, maar wel veel goedkoper dan een goede toupet of een haartransplantatie: opties waarvoor ik in mijn achterhoofd al geld reserveerde.

Ik ben nu twee weken onderweg. De behandeling heeft tijd nodig, maar de kappers zien op dit moment wel al dat mijn hoofdhuid er rustiger uitziet: in plaats van vlekkerig is de kleur nu al stukken egaler. Of dat ook een teken is dat het probleem van de verhoorning opgelost wordt, is nog even afwachten. Zelf heb ik soms het idee een hele lichte tintel op mijn hoofd te voelen. Over een half jaar – en misschien al eerder – zal ik hier een update geven wat het daadwerkelijke resultaat is.

Meer informatie over La Maison vind je hier.
En hier vind je meer informatie over La Biosthetique.

Haaruitval door verhoornde hoofdhuid - La Biosthetique ampullen

Volg Stijlkoning ook op Instagram en Facebook en blijf op de hoogte.

Deel dit artikel: