Handverzorging in de winter

Handverzorging in de winter

Handverzorging: het lijkt misschien een overbodig onderwerp voor de man, maar zeker in de winter kunnen ook onze handen nogal eens ruw worden. De huid van je handen is minder vet dan de huid op andere delen van je lichaam en daardoor hebben schadelijke invloeden van buitenaf (lees: kou!) meer effect op de handen. Het resultaat: droge, schrale handen waar spontaan wondjes op ontstaan. Omdat je handen toch ook een visitekaartje van jezelf zijn, wil je dit natuurlijk voorkomen. Daarom hier een handleiding:

Handschoenen: Zorg dat je altijd handschoenen draagt wanneer het koud is. Zorg ervoor dat dit wind- en waterdichte exemplaren zijn, wanneer het echt flink aan het vriezen slaat! Leren handschoenen lenen zich hier perfect voor, mits zij goed zijn gevoerd! Zorg ook dat de handschoenen nauwsluitend zijn. Zo voorkom je ‘tocht’.

Handcrème: Daarnaast is het belangrijk om in de wintertijd ook dagelijks een handcrème te gebruiken. Niet alleen in de buitenlucht hebben de handen het ’s winters zwaar te verduren, door de verwarming is de lucht in huis erg droog. Wanneer je regelmatig smeert, voorkom je dus de ellende. Cosmeticabedrijven hebben nog geen specifieke handcrème voor mannen op de markt gebracht, maar met de neutraal geparfumeerde handcrèmes van bijvoorbeeld Purol, Vaseline en Nivea kunnen wij mannen natuurlijk ook uit de voeten!

Deel dit artikel: