Roos: Wat kun je er aan doen?

Roos: Wat kun je er aan doen?

Roos, als je het hebt kan het erg vervelend zijn. Als je het niet hebt, denk je misschien dat dit artikel over bloemen gaat of over dat ene meisje. Roos, de witte schilfertjes die je in je haar en op je schouders aantreft, zijn dode huidcellen. Over je hele lichaam blijft je huid zich vernieuwen, waardoor dode huidcellen worden afgescheiden. Dus ook op je hoofd. Wanneer je last hebt van roos, is dit proces daar enorm versneld door een ontregeld proces. Maar liefst 33% van de Nederlandse bevolking heeft hier last van en het kan ook gaan jeuken. De meest voor de hand liggende oplossing is natuurlijk het gebruik van een anti-roosshampoo. Maar wat als dit niet werkt?

Anti-roos tips:

-Spoel je haar goed uit na een wasbeurt. Shampooresten kunnen de oorzaak van roos zijn.

-Eet gezond, veel groente en fruit.

-Gebruik niet te veel haar- en stylingproducten.

-Masseer je hoofdhuid -of laat dit doen-, voor een betere doorbloeding.

-Zonlicht heeft een positieve invloed op roos, en remt dit af.

-Voor je je haar gaat wassen, behandel je je hoofdhuid met azijn. Dit laat je een half uurtje inwerken, voordat je je haar daadwerkelijk gaat wassen.

-Masseer twee eetlepels citroensap in op je hoofhuid. Ook dit spoel je weer uit en ruikt in ieder geval lekkerder dan azijn.

-Het klinkt misschien gek, maar aspirine helpt ook tegen roos. Vermaal er twee en meng die met een hoeveelheid shampoo voor een wasbeurt. Laat deze mix 2 minuutjes intrekken voor je het weer uitspoelt.

Beeld: we heart it

Deel dit artikel: