Tijd voor verandering! Van stoppels naar glad met Wilkinson en Tabac Gentle Men’s Care

Tijd voor verandering! Van stoppels naar glad met Wilkinson en Tabac Gentle Men’s Care

Zoals je misschien weet, heb ik een redelijke snor op mijn bovenlip zitten. En ook de rest van mijn gezicht heb ik eigenlijk al hele lange tijd niet meer geschoren. Trimmen, ja. Maar de laatste keer dat ik een geschoren gezicht had was toen ik door India reisde en mij 1x per drie weken op straat liet scheren wanneer mijn baard te hard begon te kriebelen.

Maar inmiddels is het zes jaar later en ben ik wel weer benieuwd ben hoe mijn kaken er tegenwoordig glad uitzien, maar dan inclusief die snor. Waar ik mij eerst zo min mogelijk schoor om wondjes en andere irritaties te voorkomen, durf ik het nu – ondanks dat gevoelige huidje – weer aan.

De situatie voor

Reinigen – scheren – verzorgen – geuren

Ik mocht TABAC Gentle Men’s Care testen, waarmee ik in vier stappen omgetoverd zal worden in een nog gladdere en frissere jongen. Allereerst is het belangrijk om je huid voor te bereiden op de scheerbeurt. Dit deed ik met de verzorgende douchegel. Een douchegel voor je gezicht? Ja inderdaad, in deze tube zit namelijk een 3-in-1 verzorgingsformule voor lichaam, haar en dus ook gezicht: de gel is mild en vocht inbrengend.

Volgende stap is natuurlijk het daadwerkelijke scheren, waarvoor een scheergel is ontwikkeld die de huid beschermt tegen kleine wondjes. Omdat de huid nogal wat te verduren krijgt tijdens een scheerbeurt, is het belangrijk om het nog te verzorgen met een aftershave. Deze in de Gentle Men’s Care serie is geschikt voor alle huidtypen, en bevat het bestanddeel CELLACTIVE™-MEN, dat zorgt voor hydratatie van de mannenhuid en weerstand tegen stress. Alle verzorgingsproducten hebben subtiel dezelfde geur als de Eau de Toilette, om te voorkomen dat je verdrinkt in een mengelmoes van verschillende luchtjes.

Tabac Gentle Men's Care

Hydro 5 Groomer van Wilkinson

Maar naast het scheppen van de juiste voorwaarden, is natuurlijk ook het gereedschap heel belangrijk. En daarvoor mocht ik de Hydro 5 Groomer testen, waarmee je trimt, scheert, stijlt en hydrateert. Dit verbeterde scheerapparaat van Wilkinson heeft een ‘ingebouwde’ trimmer die werkt op een batterijtje, handig dus ook voor bakkenbaarden, baard en in mijn geval het bijwerken van de hoekjes van mijn snor.

Daarnaast heeft hij een gelreservoir, waardoor je tijdens het scheren al je huid hydrateert en zorgt voor minder wrijving van de huid. Ook het design van het apparaat en  de 5 UltraGlide mesjes moeten ervoor zorgen dat je comfortabel en veilig scheert.

Wilkinson Sword Hydro 5 Groomer

Het oordeel

  • Glad? Jazeker, na de scheerbeurt voelde mijn huid verrassend aan. Verrassend wat? Dat weet ik ook niet, glad en een beetje gek. Maar wel fijn.
  • Lag mijn gezicht open? Yes, ik had toch wel een paar kleine bloedende plekjes. En een dag later had ik plaatselijk een erg schraal gezicht had.
  • En de geur? Daar kreeg ik direct een compliment over, dus dat zit wel goed.

Een succes? Voorlopig denk ik dat ik het toch maar op het trimmen van mijn baard houd. Ik kreeg toch iets te veel last van irritaties. Overigens denk ik dat dat vooral ligt aan het feit dat ik dus in geen jaren nat en glad had geschoren en mijn supergevoelige huidje…

De Wilkinson Sword Hydro 5 Groomer is bij (bijna) elke drogist te koop, en kost daar ongeveer 15 euro. Meer informatie over Tabac Gentle Men’s Care vind je op hun website.

Resultaat

En nog een kleine bonustip: laat je Hydro 5 Groomer niet na het scheren in een plasje water liggen. De hydraterende gel wordt namelijk door water geactiveerd. Dat is superhandig, maar alleen handig wanneer je hem gebruikt. Het reservoir is anders wel heel snel leeg…

Volg ons ook op: Instagram en Facebook.

Deel dit artikel: