Stevige geuren voor de zomer

Stevige geuren voor de zomer

Zo, het is zomer! Je kunt dan hele lichte, frisse geurtjes dragen, maar ik houd over het algemeen wel van iets stevigers. Ook als het ronduit tropisch is, zoals de afgelopen dagen. Graag deel ik met je een aantal nieuwe geurtjes en persoonlijke favorieten die daar aan voldoen.

1 MILLION Lucky – Paco Rabanne

10 jaar geleden werd 1 MILLION gelanceerd. De fles die eruit ziet als een opvallende goudstaaf kwam ik overal tegen, op billboards, op tv en in de etalages van parfumeries. Het was niet lang daarna dat ik mijn eerste fles kocht: net afgestudeerd, een échte baan en met één van de eerste salarissen toog ik naar ICI Paris XL. Om het jubileum te vieren, heeft Paco Rabanne nu 1 MILLION Lucky uitgebracht. En weer heb ik hem in mijn bezit.

Ook 1 MILLION Lucky is in essentie fris, maar hij heeft meer pit. Dit komt door het toevoegen van een pittig groene pruim en mannelijke houtachtige noten. De geur is dus wat zwaarder en doet wat denken aan de ‘intense’ varianten die nu populair zijn en ook door andere parfumhuizen recentelijk op de markt werden gebracht.

Noem het kunstig of noem het kitsch, maar een fles in de vorm van een goudstaaf valt in ieder geval wel op! Hoe ga je nog een stap verder? Dan laat je het iconische goud plaatsmaken voor het nog duurdere en zeldzamere ‘platina’.

1-MILLION-Lucky-Paco-Rabanne

Eau de Toilette 100 ml – € 89,75 (50 ml – € 68,35)

Floriental – Comme des Garçons

Zoals je wellicht weet draag ik graag de geuren van Comme des Garçons. Deze zijn lekker uitgesproken. En (meestal) voor zowel dames als heren, zo ook Floriental.

Ik vind het lastig om deze geur goed te omschrijven: hout, kruiden, het zit er allemaal in. Maar toch is het geen agressieve geur, met ingrediënten als roze peper en pruimlikeur. Ik kan me niet voorstellen dat anderen de geur te heftig of zwaar vinden als je hem draagt, terwijl hij toch zeker niet subtiel is.

Ken je Wonderwood van dit huis? Daar heeft Floriental wel wat van weg en het is duidelijk dat de geuren ‘familie’ van elkaar zijn. Deze laatste is echter wat bloemeriger, terwijl Wonderwood in de markt wordt gezet als mannengeur.

Floriental-Comme-des-Garcons

Eau de Parfum 100 ml – € 114 (50 ml – € 88)

Beach Hut for Man – Amouage

Nog een heel lekkere geur die ik recentelijk tegenkwam is Beach Hut for Man van het misschien wat minder bekende, maar toch heel erg gerenommeerde luxe parfummerk Amouage.

De geur doet me persoonlijk niet echt aan het strand of de zee denken, al zou dat wel moeten volgens de naam en het achterliggende verhaal. Maar dat kan ook komen doordat ik zelf niet zo’n strandtype ben. Ik denk eerder aan een flink geurende groene tuin na een fikse regenbui. Mos, klimop, het stevigere werk maar ook munt is duidelijk terug te vinden in de geur. Ook fijn, je blijft hem lang goed ruiken – verwacht dus geen heel subtiel geurtje.

Deze luxe geuren zijn met een adviesprijs van € 280 per 100 ml niet voor iedereen weggelegd. Ook als je het geld bij elkaar hebt, zul je wat meer je best moeten doen om een geur van Amouage te kopen, want ze worden niet verkocht bij de welbekende verkooppunten. In Nederland is Beach Hut for Man onder andere verkrijgbaar bij Parfumerie Marjo in Amsterdam en via www.parfumerie.nl (en als je een beetje je best doet, kun je de geur ook op andere plekken online vinden, met een fijne flinke korting). Beach Hut maakt onderdeel uit van de Midnight Flower collectie. Naast parfums, bestaat deze verder uit geurkaarsen en interieursprays.

Beach-Hut-for-Man-Amouage

Pour Monsieur – Chanel

Een persoonlijke favoriet van mij: Pour Monsieur van Chanel. Deze geur uit 1955 (!) is nog steeds verkrijgbaar en geliefd. Zelf schafte ik hem in de winter aan, maar ik kreeg toen veel te horen dat het toch écht meer weg had van een frisse zomergeur, vandaar dat ik hem ook in dit rijtje aan bod laat komen.

Ik ben het er niet helemaal mee eens, mij doet de geur in het begin denken aan Jägermeister, juist kruidig en winterachtig dus! Maar daarna komen de frissere geuren, zoals citrus steeds beter naar voren. Ook zit er een vleug koriander in. Houd je daar helemáál niet van? Laat je niet afschrikken, want ook ik behoor tot de groep koriander-haters.

Pour-Monsier-Chanel

Eau de Toilette 100 ml – € 92,79

Deel dit artikel: