Denim shirts: Een ode aan Blue Monday

Denim shirts: Een ode aan Blue Monday

De gezellige decembermaand ligt definitief achter ons en de koude periode van januari tot en met maart staan voor de deur en we zijn ver verwijderd van de eerstvolgende vakantie. We hebben deze gevoelens allemaal. Vandaag (maandag 16 januari) overheersen deze gevoelens bij de meeste mensen, zo is wetenschappelijk bewezen.

Gezien het sombere straatbeeld in deze periode is dat geheel begrijpelijk. Helaas kiezen veel mensen in deze periode voor comfort, in plaats van stijl. Niet gek, want je wilt het overdag niet koud hebben.

Ook op kantoor wordt het modebeeld er niet beter op. Je collega’s dragen meer lagen kleding over elkaar dan ze lief is, wat hun figuur natuurlijk niet ten goede komt.

denim shirt

Toch zijn er manieren om, zakelijk gezien, stijlvol voor de dag te komen, zonder concessies te maken op comfort. Het denim shirt is een voorbeeld van. Denim shirts, ook wel spijkerstof overhemden genoemd, hebben een aantal voordelen waardoor ze de ultieme toevoeging voor je wintergarderobe zijn:

Dikke stof

Spijkerstof is vrij dik en stug vergeleken met normale katoenen overhemden en houdt relatief veel warmte vast. Draag daarom een denim shirt en laat die wollen trui eens in de kast hangen. Denim shirts doen qua comfort niet onder voor truien en bovendien hebben ze geen kriebelende stof!

Stoere look

Denim staat bekend om de stoere ‘cowboy’ achtige uitstraling. Niet gek want denim is een iconische stof voor cowboys. Wil jij je ruige kant laten zien? Denim shirts zijn dan je beste vriend.

Makkelijk combineren

Denim shirts combineren, net als je spijkerbroek, erg gemakkelijk met andere kledingitems. Afgezien van enkele jeans is er geen enkel kledingstuk wat slecht staat bij een denim shirt.

Combineer je denim shirt eens met een casual jasje en wollen gebreide stropdas voor een speelse zakelijke look.

Een denim shirt combineren met jeans? Geen probleem! Zorg er alleen wel voor dat de kleur van je shirt en je jeans voldoende verschillen.

Ruime keuze

Denim shirts zijn er inmiddels in vele stijlen, kleuren en uitvoeringen. Niet gek, want ze zijn eigenlijk terug van nooit weggeweest.

Dit gastartikel is geschreven door Robin Hendriks, van Schulte Herenmode.

schulte denim

Deel dit artikel: