Bulldog helpt je jouw baard te groomen

Bulldog helpt je jouw baard te groomen

Vorig jaar schreef ik over de introductie van Bulldog (een verzorgingsmerk voor mannen) in Nederland. In de UK was het al erg succesvol en had het daar dan ook al een uitgebreide productlijn in de schappen. Maar in Nederland moesten we het toen nog doen met een assortiment  van  – wat oneerbiedig gezegd – ‘basics’. Denk aan een aftershave balm, face wash,  –scrub en een dagcrème (of moisturizer zoals Bulldog het zelf noemt). Belangrijke items in je dagelijkse verzorging natuurlijk! Maar toch was ik een beetje jaloers, ook doordat ze mijn huid niet vet maken  en opvallend lekker en subtiel ruiken.

stijlkoning Bulldog Skincare grooming van je baard

Ik was dan ook heel blij toen ik een paar weken geleden een pakketje ontving, met daarin deze baardgroomingproducten. Dat kan maar één ding betekenen,  ze zijn nu ook hier verkrijgbaar! Bulldog lanceerde drie nieuwe producten, voor elke stap in de baardverzorging één. Het haar op je kin is heel anders dan op je hoofd, waardoor je ‘normale’ shampoo minder geschikt is. Als baarddrager heb je deze items dus echt wel nodig!

Stap 1: Was je baard, en gebruik een conditioner.
Bulldog heeft allereerst een shampoo en conditioner in één. Daarmee verwijder je de dode huidcellen, etensresten of andere viezigheid uit je baard en voelt hij gelijk fris en zacht aan. En dat vinden ook anderen fijn!

Stap 2: Hydrateer je baard en je huid eronder.
Met een baardolie hydrateer je de haartjes, waardoor je baard nóg zachter aanvoelt, maar er ook gezonder uit ziet. En ook de huid eronder wordt gehydrateerd, zo voorkom je jeuk.

Stap 3: Style je baard.
Kam als laatste stap ook nog wat beard balm door je baard. In plaats van een woest bos op je kin, krijg je je baard veel beter in een model naar jouw wens. En je baard krijgt ook glans. ‘It’s easy as 1-2-3…

Mijn ervaring…

Op warme dagen zoals we afgelopen week gehad hebben, krijg ik veel sneller last van een jeukende huid onder mijn baard dan in de winter. Maar door een keer extra beard balm te smeren merkte ik dat dat minder werd. Net als met de dagcrème (of de moisturizer dus) ben ik vooral erg blij met het feit dat de producten totaal niet vet aanvoelen. Aangezien mijn baard trim op 8mm houd ik de hoeveelheid product die ik op mijn kin aanbreng wel zo beperkt mogelijk.

Alle producten van Bulldog skincare zijn gemaakt op basis van natuurlijke ingrediënten als groene thee, aloë vera en camelinaolie. En ook niet geheel onbelangrijk, ze zijn ook bijzonder betaalbaar. De lijn met baardgroomingproducten bestaat uit:

  • Original Beard Shampoo & Conditioner (200ml – € 9,99)
  • Orginal Beard Oil (30ml – € 8,99)
  • Original Beard Balm (75ml – € 8,99)

Ze zijn te koop bij geselecteerde Etos-vestigingen en op ah.nl.

Bulldog Skincare groomingproducten voor je baard

Deel dit artikel: