Teds Tonics, nieuwe geuren van Ted Baker

Teds Tonics, nieuwe geuren van Ted Baker

Ik houd er van om pakketjes te krijgen, zeker als ik niet weet wat er in zit. Dat voelt toch als het krijgen van een cadeautje. Laatst werd ik nog meer dan verrast, ik kreeg namelijk de Teds Tonics eau de toilette-collectie thuisgestuurd. Deze zijn van het Britse merk Ted Baker. Dat ken je misschien wel van de winkels in de Leidsestraat, de Bijenkorf, van je tripjes naar de UK of van hun eerdere eau de toilettes. De nieuwe range bestaat uit drie geuren, genoeg materiaal om eens goed te testen dus!

Officieel hebben ze dus de scheikundige namen Cu, Ag en Au gekregen, maar omdat ik de Binas op de middelbare school zo snel mogelijk links liet liggen, zal ik steeds ook de ‘normale mensen’-termen gebruiken: Koper (Cu), Zilver (Ag) en Goud (Au). Wel zo makkelijk voor ons allemaal!

Teds Tonics by Ted Baker - Stijlkoning

Cu – Koper:

Is een subtiele geur, naar mijn mening de subtielste van de drie. Hij is fris en zomers en dat komt door een mix van grapefruit. Toen ik deze de eerste keer op had, had ik zelf nog het idee dat ik de geur maar beperkt rook.  Terwijl het van mij niet per se subtiel hoeft. De tweede keer had ik juist verschillende malen dat hij me wel ineens opviel en dat ik dacht: wat lekker. Om die reden nam ik hem mee naar Ibiza maar ook daar viel hij me zelf minder op. Hij wordt neergezet als een intens, maar dat valt mee. Conclusie: Koper is lekker, maar voor mij mag het wel wat heftiger. Daarom door naar zilver!

Ag – Zilver:

Zodra ik het doosje open maakte, kwam deze geur gelijk binnen: dit is er eentje om te houden! Hij is gemaakt voor de ‘traditionele gentleman die de fijnere details in het leven waardeert’.  Zelf vind ik hem erg fris, maar je merkt ook goed de verschillende lagen op. Het is een samenspel van frisse violetbladeren, koele eucalyptus en gerookt leder, kortom erg rijk en speciaal. En niet onbelangrijk, hij blijft ook goed hangen. Maar gaat Au (goud) er uiteindelijk met het goud vandoor?

Teds Tonics verpakkingen - Stijlkoning

Au – Goud:

Op basis van de naam had ik verwacht dat deze geur mijn favoriet zou zijn, goud is natuurlijk het kostbaarste metaal van de drie. Maar hoewel deze qua intensiteit op zilver lijkt, zit er net een laag in die mij wat minder aanspreekt. Deze eau de toilette bevat noten van bergamot, pikante kruidnagel en weelderige vanille.  Juist die vanille kan mij minder bekoren. Hoewel de geur is gemaakt voor ‘de duivels goed geklede man die altijd opvalt in de menigte’, blijk ik dan toch meer traditioneel te zijn?

En de grote test: viel mijn omgeving de geurtjes op en lieten ze dat ook spontaan blijken? Jazeker! Verschillende vrienden gaven merkten op dat ik iets nieuws droeg en gaven ongevraagd aan dat ze het echt heel lekker vonden.

Je had het al in de gaten: voor mij dus geen goud, maar zilver op plek één. Het voordeel van drie geuren tegelijk kunnen testen is dat je ze heel goed tegen elkaar kunt afzetten. Hoewel ik Zilver het lekkerste vind en het meest zal dragen in privé-situaties en weekend, zal ik Koper en Goud ook absoluut niet links laten liggen.

Deze Tonics van Ted Baker (eau de toilettes – 100 ml) kosten € 49,95 per stuk, en zijn vanaf nu verkrijgbaar bij Douglas.

Teds Tonics eau de toilettes van Ted Baker

Deel dit artikel: